حسین مهرابی در کمیته تخصصی تسهیل و رفع موانع تولید با موضوع بررسی مسائل و مشکلات دهکده خرما اظهار داشت: برای سرعت بخشی به روند صدور مجوزهای لازم و احداث این دهکده از تمام دستگاه ها می خواهم که همکاری کنند و مجریان هم به قوانین توجه ویژه داشته باشند.
وی از خرمای بم به عنوان یک محصول ویژه و خاص در تمام دنیا یاد کرد که ظرفیت خوبی در زمینه صادرات برای استان کرمان فراهم می کند، افزود: برای بازاریابی و تقویت برند جهانی این خرمای مضافتی نمونه اقداملت لازم کارشناسی و مطالعاتی انجام گیرد.
مهرابی با اشاره به سال تقویت تولید ، اشتغالزایی و مانع زدایی ها گفت : با هماهنگی های انجام گرفته قرار شده که شرکت آب در تامین نیاز آبی و دیگر دستگاههای اجرایی در دیگر مجوزها همکاری لازم را داشته باشند.
این مسئول تصریح کرد:البته بجای دهکده نام این مجموعه باید مجتمع فرآورده خرما باشد تا بتوانیم مجوز های لازم را از مرکز استان صادر کنیم و درغیر این صورت باید به تهران روند و طرح آنجا ارزیابی شود.
وی با اشاره به دوفاز بودن این پروژه اظهار داشت: به دلیل تفاوت های اساسی که دوفاز این پروژه دارد، سعی شود مجتمع فرآوری خرما و دهکده خرما به صورت مجزا بررسی شود تا در ادامه کار با مشکل مواجه نشویم.
مهرابی با بیان اینکه همه مسائل و جزئیات در این زمینه مهم هستند، خاطرنشان کرد: مکاتبات و قوانین چک شود زیرا همه این موضوعات مهم هستند و گاهی پروژه به دلیل یک موضوع کوچک ماه ها متوقف می شود و لذا همه چیز باید شفاف باشد.
وی این را هم اضافه کرد که در شرایط کنونی نمی توانیم منابع دولتی را به سمت این پروژه روان کنیم اما می توانیم هرچه در توان داریم حمایت کنیم تا این مجموعه افتتاح شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به روش ها و استراتژی های نوینی که برای این مجموعه در نظر گرفته شده است، یادآور شد: برای بهبود کار ها با شرکت های دانش بنیان نیز مذاکره کنید ما به شخصه از این کار حمایت می کنیم و امیدواریم بزودی کاربه مرحله اجرایی برسد.
فرماندار بم در این نشست گفت: دهکده خرما با هدف بهره وری از محصول از ابتدا بسته بندی تا فروش و بازاریابی در یک محل اجرا می شود، و به طور کلی وجود ۳۵۰ هزار تن محصول خرما در کل استان داریم که ظرفیت خیلی خوبی است.
هادی شهسوار پور افزود: بیش از ۹۰ هزار تن خرما از گمرک بم صادر شده و امروزه خرمایی در سرد خانه ها نمانده است این بدان معناست که بازار خوبی وجود دارد.
این مسئول با اشاره به اینکه کار عملیاتی مجموعه دهکده خرما بعد از سه سال هنوز آغاز نشده، تصریح کرد: نگاه کشوری اینگونه است که این افتتاح باید هرچه سریع تر انجام شود، هزاران نفر اشتغالزایی شود و ارزش افزوده خوبی وارد استان شود که در این راستا اقدامات و مجوزها زیادی نیاز است و مقرر شد تسهیلات خوبی در اختیارمان قرار گیرد.
مدیرکل محیط زیست کرمان نیز در این نشست گفت: نقطه دقیق احداث را مشخصی کنید تا نسبت به پیگیری و صدور استعلامات لازم اقدام لازم را انجام شود .
مرجان شاکری تاکید کرد اگر بخواهیم استعلامات لازم از کرمان انجام بگیرد ، نام مجموعه باید ویژگی هایی لازم استانی را داشته باشد.
در این نشست ادارات برق و آب نیز با تامین برق و آب برای این مجموعه موافقت کردند و مقرر شد مجوزات لازم صادر شود.